Een nieuwe thuishaven in Hoek van Holland

Een nieuwe thuishaven in Hoek van Holland

Stichting Ontmoeting start deze zomer een nieuwe thuishaven in Hoek van Holland. Aan de Prins Hendrikstraat 161 in Hoek van Holland komt een nieuwe beschut wonen locatie. Deze zal de huidige locatie op nummer 211 in de loop van 2024 vervangen. Er komen hier 18 cliënten wonen met zorg en begeleiding. Tevens is er een kantoorruimte voor het team van Ontmoeting. De voormalige raadszaal is beschikbaar voor activiteiten zoals dagbesteding.

Ontmoeting ziet veel nood van cliënten die geen onderdak hebben’ vertelt Geert Schipaanboord, manager in Rotterdam, ‘Ontmoeting is één van de weinige aanbieders in Hoek van Holland die mensen een woning met begeleiding kan bieden. Er is veel tekort aan deze hulp, zowel vanuit het dorp als vanuit de stad Rotterdam. In het nieuwe pand kunnen we meer cliënten een plek bieden, zorgen voor zinvolle dagbesteding en voor een goede uitvalsbasis voor onze collega’s’.

Oproep

Bij een verhuizing komt altijd veel kijken. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met de verhuizing, inrichting en het schoon en netjes opleveren van de studio’s. Daarnaast is er ook hulp nodig in de tuin en bij het op orde brengen van het nieuwe kantoor en spreekkamers voor de collega’s.

Wat staat er op de planning?

Verhuizing: Het inpakken, vervoeren en uitladen van meubels en inventaris naar de nieuwe studio’s.

Inrichting: Het monteren en plaatsen van bedden, fauteuils, kasten, keuken- en douche inventaris en raambekleding. Ook zullen we een kantoor inrichten voor onze collega’s, spreekkamers voorzien van de nodige meubels en een multifunctionele ruimte creëren waar gezamenlijk koffie gedronken kan worden of spelletjes gedaan kunnen worden.

Schoonmaak: Het reinigen van de nieuwe studio’s, zodat ze helemaal klaar zijn voor bewoning. Daarnaast het schoonmaken van de kantoor- en algemene ruimtes.

Tuin:  snoeiwerk en eventueel andere tuinwerkzaamheden.

Als u/jij wilt bijdragen aan dit project dan nodigen we u/jou van harte uit om deel te nemen aan ons vrijwilligersteam.

Wanneer? 9 t/m 13 juli, 16, 18 t/m 20 juli 2024.

Hoe kunt u zich aanmelden? Stuur een e-mail naar Gerdine Salome, gsalome@ontmoeting.nl.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die een klusje voor cliënten kunnen doen, cliënten naar bv. een ziekenhuis kunnen rijden, activiteiten met cliënten willen ondernemen of voor een praatje op bezoek willen gaan.

Wilt u het project steunen door middel van een gift? Dit kan via onze website: https://www.ontmoeting.nl/doneren/

Wilt u meer informatie? Neem een kijkje op onze website: https://www.ontmoeting.nl/nieuwelocatiehvh/