Senior String Band speelt op 7 juni Cross Country in Hoekse Dorpskerk

Senior String Band speelt op 7 juni Cross Country in Hoekse Dorpskerk

Dat de Hoekse Dorpskerk ook uitstekend kan functioneren als theaterzaal, zal blijken op vrijdagavond 7 juni 2024 als de Senior String Band daar de première speelt van haar programma Cross Country.

Dit concert wordt georganiseerd in het kader van het jaarlijkse Heilige Huisjes project waarbij kerken in heel Rotterdam hun deuren openen voor culturele evenementen. Voor liefhebbers van countrymuziek is dit een concert om in hun agenda te noteren.  In een programma van twee keer een uur nemen de vier muzikanten u mee langs hits van vele beroemde countrysterren.

Johnny Cash en John Denver komen voorbij, Dolly Parton, Waylon Jennings en Willie Nelson. Er is muziek te horen van oude pioniers als The Carter Family en Gene Autry. Er zijn tunes van TV-programma’s zoals Rawhide en The Beverley Hillbillies. Er zijn rock and roll songs van Elvis en The Everly Brothers, maar ook mooie ballads van artiesten als James Taylor en Garth Brooks. Er zijn iconische nummers over de auto-industrie en de alcohol drooglegging na de Eerste Wereldoorlog. Er zijn snelle nummers met banjo en viool en er zijn evergreens van Jim Reeves en Tammy Wynette. Kortom een feest van herkenning voor iedereen die van countrymuziek houdt. Beelden via een beamer en korte anekdotes omlijsten de songs en er is volop gelegenheid tot meezingen.

In de Senior String Band zitten twee Hoekse muzikanten: Ralph Vinjé viool, gitaar, basgitaar, mondharmonica en zang en Wim Pols presentatie, zang en gitaar. Paul van Dongen, die basgitaar, banjo, autoharp en zang voor zijn rekening neemt, woonde vele jaren in Hoek van Holland. Drummer en zanger Ruud van de Meeberg is de enige muzikant die geen Hoekse wortels heeft.


Het concert op vrijdagavond 7 juni is gratis toegankelijk. U hoeft ook niet vooraf te reserveren. De aanvang is 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur.