Stranddienst op zondagochtend 7 juli

Stranddienst op zondagochtend 7 juli

Op zondag 7 juli 2024 zal er weer een stranddienst worden gehouden op het plein bij strandtent Beach Line aan de Rechtestraat. De aanvang van de dienst is 10.00 uur en de band begint te spelen om 09.45 uur. Vorig jaar was het te slecht weer en moesten we uitwijken naar de Dorpskerk. Maar dit jaar hopen we de traditie die in 2021 is gestart te vervolgen.

De Country Trail Band met de uit Hoek van Holland afkomstige zanger Wim Pols zorgt ook dit jaar weer voor de muziek en dominee Dirk van Duijvenbode leidt de dienst. Het thema van de dienst is Lopen op het water.  Het is een laagdrempelige dienst bedoeld voor iedereen. Voor geregelde kerkgangers is het een uitgelezen mogelijkheid om eens buren, familie en vrienden mee te nemen die normaal gesproken niet of nauwelijks in de kerk komen. Er is zeker aandacht voor de Bijbel, gebed en meditatie, maar het accent ligt op samen zingen.

De Country Trail Band speelt allemaal bekende liederen die zowel in reformatorische als evangelische kerken worden gezongen. Er zijn liederen bij die de ouderen nog kennen van vroeger, maar ook nieuwere liederen. Er worden liederenbladen met alle teksten uitgedeeld, zodat iedereen kan meezingen.

Iedereen is welkom bij deze stranddienst. De toegang is vrij. Wel zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten.  Bij heel slecht weer wordt de dienst in de Dorpskerk gehouden. Dat zal dan kort van tevoren bekend worden gemaakt op de website van de Protestantse Gemeente: www.pghoekvanholland.nl

Het strandplein bij Beach Line is makkelijk bereikbaar te voet of per fiets. Voor wie slecht ter been is, kan toegang met de auto worden geregeld. Er is een aantal stoelen beschikbaar op het plein, maar wie zelf makkelijk een stoel kan meenemen, wordt aangeraden dit te doen. Na afloop van de dienst, die ongeveer een uur duurt, is er koffie en thee.