PKN
Protestantse gemeente te Hoek van Holland
 
Pastoraal team Pastoraal team
Het Pastoraal Team:

Graag stellen wij het Pastoraal Team aan u voor en vertellen we over onze bezigheden en werkwijze van het team. Het Pastoraal Team bestaat uit: Dominee Dirk van Duijvenbode en de ouderlingen Jolanda Ligthart, Erik van den Berg, Tiny Haarman en Wil van Eendenburg. De contactpersoon van ons team is Erik van den Berg en is te bereiken via telefoonnummer: 0174-846738.

De Here Jezus zag naar mensen om, ging het gesprek met hen aan en luisterde naar hen. Hij riep zijn discipelen en dus ook de kerk op om hetzelfde te doen. Als Pastoraal Team van de Dorpskerk in Hoek van Holland, proberen wij de Here Jezus na te volgen in deze opdracht. Binnen én buiten onze kerkgemeenschap.
Vanaf het voorjaar 2020, toen Nederland gebukt ging onder de beperkingen van het corona- virus en de kerkgang en andere activiteiten en/of ontmoetingen niet meer mogelijk waren, zijn we begonnen met “belrondes” door de gemeente, om zo toch persoonlijk contact te onderhouden met onze gemeenteleden. We zijn begonnen met de grote groep leden in de leeftijd van 70+, waarvan de contactgegevens bekend én actueel waren in het ledenbestand. Inmiddels hebben we al velen telefonisch gesproken en gaan de “belrondes” gewoon verder. Ook wordt er persoonlijk contact gelegd met de leden, waar geen telefoonnummer (meer) van bekend is, door huis aan huis bezoeken.
Het Pastoraal Team vergadert eens in de 6 a 8 weken. Tijdens deze vergaderingen worden, binnen de vertrouwelijkheid van het ambt, de belrondes, bezoeken en activiteiten geëvalueerd. Ook wordt er nagedacht over nieuwe activiteiten en worden nieuwe (bezoek) adressen verdeeld. Via de Samenloop wordt de gemeente maandelijks geïnformeerd over het “reilen en zeilen‘’ van het Pastoraal Team. Naast de reguliere bezoeken, voortkomend uit de “belrondes”, zijn er ook veel situaties van ziekte en zorg die de aandacht van het team vragen, evenals de nazorg voor mensen die rouw dragen. Ook is er gestart met een rubriek “Denkt u aan” in de Samenloop waarin maandelijks aandacht wordt gevraagd voor langdurig zieken of eenzamen binnen de gemeente.
Verder hopen we ook de jongere generaties weer bij elkaar én de kerk te betrekken. We denken aan een serie groot huisbezoeken met verschillende thema’s die spelen in de verschillende leeftijdscategorieën. Uitnodigingen zullen hiervoor per groep worden bezorgd.
Het is belangrijk dat u ook zelf aan de bel trekt wanneer u iets op uw hart heeft of wanneer iemand die u goed kent wel een bezoekje kan gebruiken. Samen zijn we de ogen en oren van de gemeente. We zijn beschikbaar voor alle gemeenteleden van jong tot oud die behoefte hebben om hun zorgen, vragen, verdriet en vreugde in uiteenlopende situaties met ons te delen. Een Pastoraal gesprek vanwege een bepaalde gebeurtenis of in bijzondere omstandigheden is altijd mogelijk.
Zo hopen we, onder Gods onmisbare Zegen, weer volop gemeente te kunnen zijn en dat u de weg binnen het Pastoraat weet te vinden.
 
terug
 
 
 

Inloggen

Petrus Adventskalender
 
Inloggen website
Beste gemeenteleden.

Voor en tijdens de lancering van de nieuwe website is het al aangegeven, maar hier nogmaals een reminder.
Om privacy redenen staan de Samenloop en de zondagsbrief in het afgesloten gedeelte op de website. Hiervoor dient er ingelogd te worden! Voor een account kunt u een persoonlijk een verzoek indienen per e-mail:
wbergkerssies@gmail.com 
Ik zal u een gebruikersnaam toesturen. Via de link in de e-mail kunt zelf een wachtwoord aanmaken en meteen inloggen. Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

De Webmaster
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.